FAQ Nanotec

Här är vanligt förekommande frågor som vi samlat på ett och samma ställe för att underlätta för er. Hittar du inte svaret på er fråga så tveka inte att kontakta oss.

CL3-E-controller/drivenheten har 5V-ingångar. Om en 24V styrsignal ska appliceras, kommer det att krävas att ett 57 kOhm (0,25 W) motstånd kopplas i serie till varje ingång som används. Se kopplingsschema här


OBS! För andra regulatorer/drivenheter med omkopplingsbara 5V eller 24 V digitala ingångar kan du välja vilket spänningsområde du vill ha med objekt 3240 subindex 6.

Motorregulatorer och motorer med integrerade regulatorer har öppna kollektorutgångar. För att koppla om en last eller PLC krävs ett relä enligt det kopplingsschema som ni hittar via länken här. Flyback-dioden krävs.
Tänk på att inte överskrida den maximala omkopplingsströmmen eller den maximala spänningen för vald styrenhet/enhet. Den informationen hittar du i respektive produkts manual. 


Nanotec meddelar följande: Vid SMCI35 så kan inte en last/PLC anslutas. 

Ja det finns en katalog för Nanotecs sortiment.
Här kan man hitta allt från

Smarta borstlösa DC servomotorer - Smart Brushless DC servo motors
Motorstyrningar - Motor Controllers
Borstlösa DC motorer - Brushless DC motors
Stegmotorer - Stepper motors
Lineära aktuatorer - Linear  actuators
Gängskruvar och muttrasr - Threaded screws and nuts
Encoders - Encoders  
Växellådor - Gearboxes
Bromsar - Brakes

Här kan du ladda ner katalogen

Ja, Nanotec har en serie motorer som är IP65-klassade. Ni hittar dem här.

För att ställa in och programmera en motorcontroller/styrning från Nanotec så har Nanotec utvecklat Nanotec Plug & Drive Studio. Det här är en enkel installationen tack vare flera driftlägen. Användaren kan välja och konfigurera ett läge med hjälp av flikar. Intuitiv menynavigering reducerar antalet poster som användaren kräver till bara några få parametrar, vilket resulterar i korta inställningstider. Samtidigt kan motorcontrollern/ styrningen konfigureras via objektkatalogen. Fördefinierade filter kan användas för att visa delar av de kompletta CiA 402-objekten som är specifika för en given uppgift.
Här hittar du länken till Nanotecs Plug & Drive Studio

Här hittar du hjälp för Nanotecs växelhjul

Ja, här hittar ni bra info om Nanotecs smart servos

Beroende på kabeltyp, dragning och längd kan en överkoppling till angränsande styrledning ske med 24V styrsignaler. I motordrivenheter/drivenheter med breda ingångar (5–24V) kan detta göra att en andra ingång som inte är aktiverad känns igen som hög. För att förhindra detta utan att behöva byta ledningar (vilket kan vara en tidskrävande process), kan följande störningsskyddskrets tillhandahållas vid varje ingång som används. Ingångar som inte behövs kan anslutas direkt till styrenhetens jord. Se kopplingsschema här

Senaste nytt

2021-04-07

LPKF ProtoPlace S4 Läs mer

2021-04-07

LPKF ProtoPlace E4 Läs mer

2021-04-06

LPKF ProtoFlow S4 Läs mer

2021-04-06

LPKF ProtoPrint S4 Läs mer

2021-03-09

Sasoo luftrenare för influensavirus och pollen Läs mer

Mässkalender

2025-01-22 - 2025-01-23

Euro Expo Västerås
Läs mer

Den här artikeln kan vara skrymmande.
Frakt- och emballagekostnaden kan bli något högre. 


This article can be bulky.
Shipping and packing cost can be a little bit higher.